Valgkamp og vennskap på sosiale medier

I disse valgkamptider er det fristende å like, dele eller legge ut innlegg til fordel for sitt parti. Det synes jeg er OK, så lenge en argumenterer om hva sitt eget part står for.

Det er også lov å være uenig med de andre, slik skaper fremgang. Det har aldri skjedd noe som helst der folk har gått og slikket hverandre opp etter ryggen.  Venner tåler saklig argumentasjon og uenighet. Også FB venner, nære eller perifere.

Jeg ser likevel at mange deler og liker innlegg som heller rakker ned på, tar utsagn ut av sammenheng og overdriver hva «de andre» holder på med, tillegger meninger som de ikke har og særlig dele innlegg som setter de andre i dårlig lys. Det synes jeg ikke er OK. Når det blir slik, vil alle vi som synes at det ikke er slik som det skrives, likes og deles og som selv synes vi er ordentlige mennesker, bli lei oss fordi vi ikke liker å bli svartmalt. Og forvirret fordi vi ikke får med oss hva de andre egentlig selv har å komme med. For vi ha erfart at mange av dem som svartmaler er hyggelige, gode, velmenende og fornuftige mennesker, men som blir litt rare når politikken kommer på bordet. Det ser ut som om grunnleggende verdier som respekt og tillit blir borte. Da forsvinner også på en måte grunnlaget for å ha gode relasjoner. 

Har en ikke gode relasjoner, blir det tungt å opprettholde vennskapet. Også som FB venn, nær eller perifer. Det tenker jeg en del på.

Ha en god søndag og godt valg. Det er meget viktig å bruke sin demokratiske viktigste rett, nemlig å stemme på valgdagen.

Om berntkb

Samfunnsinteressert og opptatt av lederskap og å øve grupper til å jobbe som team. Utdanning fra Hærens Krigsskole (1979) og Master of Management fra NTNU (2015). Spesialisering i innovasjon og endringsledelse. Ivrig golfer. Major (R).
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s