Er talent den endelige løsningen?

BK Berntsen Management Consulting

Organisasjonsfaget er preget/plaget av ulike motebølger, men når alt kommer til alt handler det ofte om gjenbruk eller “Same Shit New Wrapping”. I de senere år har Coaching vært «løsningen» på alle problem og alle, fra seriøse universitet til selvstuderte «røvere», har kastet seg på bølgen. Det samme gjelder talent saken.

Den dukket opp som organisatorisk «Buzzword» for få år siden og det tok utrolig kort tid før alle med respekt for seg selv, hadde sørget for en eller annet talentgreie. Et søk på «Talent Management» på Google i dag ga meg 14.700.000 treff på 29 sekunder. Tim Wright viser til følgende: “Talent management is an organization’s commitment to recruit, retain, and develop the most talented and superior employees available.”

Hos HR Norge, som er HR fagets viktigste møteplass, fant jeg ikke mindre enn 26 artikler knyttet til talentbegrepet. Et søk på NHO kom opp med 48…

Vis opprinnelig innlegg 461 ord igjen

Om berntkb

Samfunnsinteressert og opptatt av lederskap og å øve grupper til å jobbe som team. Utdanning fra Hærens Krigsskole (1979) og Master of Management fra NTNU (2015). Spesialisering i innovasjon og endringsledelse. Ivrig golfer. Major (R).
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s