Norsk Industris «Grunnkurs ledelse» – OK Industri Østfold

grunnkurs-ledelse-1210x430 (1)

Undertegnede samarbeider med OK Industri Østfold tilbud i Norsk Industris «Grunnkurs ledelse» 

MÅLGRUPPE
Kurset passer for bedrifter som har personer som er nye som ledere eller er påtenkt en lederrolle, men som ikke har gjennomgått grunnleggende lederopplæring. Typiske deltagere har vært avdelingsledere, nåværende eller kommende førstelinjeledere (formenn). I tillegg mange som har som del av jobben sin å ha en lederrolle (baser, teamledere, gruppeledere, avløsere til slike).
GJENNOMFØRING
Denne invitasjonen tilbyr gjennomføring som nettkurs/selvstudium kombinert med støtteundervisning. Det legges opp til 8 samlinger på 4 timer der pensumstoff gjennomgås og kobles til innsendingsoppgaver. Det legges vekt på å koble teori til den enkelte deltagers daglige situasjon. Denne gjennomføring er skreddersydd for bedrifter som har en til to deltagere pr år, men som selv ikke har kapasitet til gjennomføring.
PRIS
Kr 11.200,- pr deltager, basert på 10 deltagere. Dersom alternativet med samlinger gjennomført gjennom OK Industri velges, tilkommer kostnader ved felles bedriftskontakt og støtteundervisning.
INNHOLD
1. Grupper og kommunikasjon
2. Ledelse
3. Organisasjon og endring
4. Jus og avtaleforhold
5. Kompetanseutvikling
6. HMS og kvalitetsledelse
7. Økonomistyring
FORM
«Grunnkurs Ledelse» har vært gjennomført i mange bedrifter over hele landet i mange tiår. Kurset er vel gjennomprøvd og har vært meget populært som et tilbud til industribedrifter med behov for grunnleggende lederopplæring. Både som del av bedriftenes egen lederopplæring og som tilbud til enkeltpersoner.
Kurset består av nettstudier og innsendingsoppgaver. Nettleksjoner og interaktive moduler på den digitale læreplattformen «summen.no» som gir god visualisering av lærestoffet. I tillegg vil deltageren få pensumhefter (lærebøker). Bernt Kr Berntsen vil være både kursadministrator, bedriftskontakt og den som gir støtteundervisning. På samlingene legges det opp til målrettet gjennomgang av lærestoffet. Undervisningsformen vil være bygget opp om diskusjon koblet mot praktiske forhold ved egen bedrift.
Kurset har sju oppgaver som skal sendes inn til en nettlærer. Hver deltager får en nettlærer som følger en gjennom kurset. Deltagerne må være forberedt på å både lese pensum, ta ansvar for egen læring, delta i diskusjoner og svare skriftlig på oppgaver. Bedriftskontakt vil gi støtte og hjelp i alle fasene i kurset, samtidig som nettlærer vil rette oppgaver og gi tilbakemelding til den enkelte.
Det er vanlig å bruke fra 1/2 til 1 år på kurset. Planlagt oppstart er oktober med siste innsending i mai/juni neste år. Det legges opp til en innsending i måneden. Samlingene med støtteundervisning gjennomføres en- to uker før planlagt oppgaveinnsending.

OM UNDERTEGNEDE SOM BEDRIFTSKONTAKT/VEILEDER
Bernt Kristian Berntsen er 63 år gammel, er Master i organisasjon og ledelse fra NTNU, har vært leder i mange år og har drevet med lederopplæring både som konsulent og i bedriftene han har jobbet i. Han har vært bedriftsansvarlig og veiler for «Grunnkurs Ledelse» både da han jobbet i Petersongruppen og de siste 9 år i Norske Skog Saugbrugs. Han er også nettlærer for «Grunnkurs Ledelse». Bernt har omfattende erfaring blant annet i å håndtere personal og ledelsesutfordringer, samt gjennomføring av store omstillingsprosesser i industrivirksomhet i Østfold.
INTERESSERT?
Dersom dette er av interesse for din bedrift, ta kontakt med vår rådgiver Bernt Kristian Berntsen på epost: bernt.k.berntsen@online.no eller telefon 901 99 962. Vi planlegger start i oktober og setter frist påmelding til 23. september 2016.

Dersom det er ønskelig, stiller vi gjerne på bedriften med en kort presentasjon. Kontakt Bernt så ordner det seg.

 

Om berntkb

Samfunnsinteressert og opptatt av lederskap og å øve grupper til å jobbe som team. Utdanning fra Hærens Krigsskole (1979) og Master of Management fra NTNU (2015). Spesialisering i innovasjon og endringsledelse. Ivrig golfer. Major (R).
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s