Valgets kvaler

Til kommunevalget i år får jeg skikkelige problemer. Normalt bør en stemme på det partiet som står en nærmest og ikke så mye på personer. Likevel, lokal kjenneskap til kandidater må likevel telle mye og vi som velgere er avhengige av å få så mye informasjon om kommunestyrekandidatene som mulig. Særlig dem som kan komme inn i formannskapet og som kan komme til å bli ledere for komiteene i kommunen. Nå er det også mange som stemmer på parti nesten automatisk, særlig fordi en ikke ønsker at andre parti skal vinne frem. For egen del er jeg «skrudd sammen» særdeles verdikonservativt og har derfor i alle år stemt Høyre. Til og med test på valgometret gav meg 75 % treff på Høyre, med Venstre som nr 2. Her var det spørsmål om grunnverdier og om viktige saker i kommunen. Som sikkert mange vet, meldte jeg meg i protest ut av Fredrikstad Høyre med bakgrunn i nominasjonsprosessen. Min mening er dessverre at toppkandidaten ikke er egnet til å fronte Høyre eller til å bekle vervet som gruppeleder og i hvert fall ikke vervet som samlende ordfører. Jeg hadde likevel håp om at Peter Kurans forsikringer om å styrke samhold og teamarbeid skulle resultere i at vi i år fikk en bred presentasjon av kandidatene og deres syn på hvordan Høyre i Fredrikstad, som et team skulle kunne lede kommunen. Nå viser det seg at det bare er Kuran som er profilert, som om det skulle være noen overraskelse.
Hva skal jeg så stemme på i år? Jeg vet rett og slett ikke. Jeg kan ikke stemme AP fordi jeg er grunnleggende uenig med dem ideologisk sett. I tillegg har de i alt for mange år bygd en maktbase i Fredrikstad gjennom allianser med deler av de ansatte som åpent går inn for å ikke godta andre partier. Dvs at om andre vinner, blir det omkamper gang på gang. Udemokratisk, spør du meg. FRP kunne vært interessant, men er uaktuelt av mange grunner, blant annet pga markedsliberalistisk grunntro og litt for sære løsninger på relativt kompliserte saker. Venstre kan selvagt være et alternativ, men er så små at de knapt nok får innflytelse. Jeg skal tenke på det frem til valget, selv om det sliter i meg å ikke stemme det hjertet sier. Lett kan det i alle fall ikke være på dem som skal stemme for første gang.

Om berntkb

Samfunnsinteressert og opptatt av lederskap og å øve grupper til å jobbe som team. Utdanning fra Hærens Krigsskole (1979) og Master of Management fra NTNU (2015). Spesialisering i innovasjon og endringsledelse. Ivrig golfer. Major (R).
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s