Kjernkrafthysteri

Jeg kan ikke forstå hvorfor ordførerne i Bergen og Stavanger i dag velger å gå ut mot Sellafield i Scotland. Det er nesten litt usmakelig og helt ute av proposjoner i forhold til den enorme katastrofen i Japan. I tillegg er mediene til de grader med på på å hause opp hysteriet. Folk skremmes helt unødvendig opp og det blir en slags dommedagsstemning blant folk. I Norge bor vi nesten i et paradis, hadde det ikke vært for sne, is og kulde, for det er nesten det eneste vi klager på. Ved siden av det forferdelige i at private driver sykehjem.
Katastrofen i Japan kommer ikke til å skje hverken i Norge eller Scotland. Kjernekraftverkene hos naboene våre kommer aldri opp i samme situasjon som i Japan. Vi kommer uansett i en energiskvis om ikke lenge og kjernekraftmotstanderne må komme opp med alternativ. Vi bruker både kull og kjernekraft i Norge produsert i Sverige og Danmark. Skal vi slutte med det, nå som vannbassengene er nesten tomme? Nei, ta til vett og send heller varme tanker til Japanerne som virkelig er ute og kjører. Vi har det så godt i Norge at jeg blir flau av å høre på syting og klaging på hypotetiske problemstillinger.

Om berntkb

Samfunnsinteressert og opptatt av lederskap og å øve grupper til å jobbe som team. Utdanning fra Hærens Krigsskole (1979) og Master of Management fra NTNU (2015). Spesialisering i innovasjon og endringsledelse. Ivrig golfer. Major (R).
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

3 svar til Kjernkrafthysteri

  1. mnornes sier:

    Helt enig – vi som bor her i Norge har vunnet i Lotto. Vi er rike, varme og mette. Vi rammes aldri av naturkatastrofer og svømmer i olje. Men klage kan vi.

  2. Espen NE sier:

    Det som ikke tjener til noe godt er å observere alle bedrevitere som synes å glemme at det var noe som skjedde i Japan i timene før problemene i kjernekraftverket.
    Myndigheter skal håndtere nødhjelp til titusenvis av tsunamioverlevende midt oppe i det som utenlandske medier er opptatt av. Og særlig norske medier av en eller annen grunn. BBC og CNN forteller oss også om nedslaktningen i Libya og faren for det samme i Bahrain.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s