Fredrikstad Høyre, nominasjonsprosessen 2014 og Fredrikstad Blad

Nå er det en stund siden det har vært noe blogg fra meg, men jeg ønsker å kommentere nominasjonen i Fredrikstad Høyre i år.
For å si det med en gang: Siden jeg ikke er medlem av Fredrikstad Høyre (FH) og heller ikke har deltatt i nominasjonsprosessen, er jeg vel egentlig ikke meningsberettiget? I hvert fall om en skal tro Ola H. Storli sin lett sarkastiske kommentar i FB 13.11 om Tuneflue og Bodahl-Johansen. Hvis han mener å se Gretha Thuen som plagsom Tuneflue, så var den direkte stygg. Gretha Tuen fortjener ikke slike karakteristikker. Eller har jeg mistolket? I så fall får Storli ha meg unnskyldt.
Fredrikstad Blad beskriver den 13.11.14 nominasjonskomitéen som fullstendig i utakt med sin medlemmer, på «bærtur». Fakta: Medlemmene de var i utakt med var de 36 som stemte for ny førsteplass. I FB den 14.11.14 svarer komiteens leder Thomas Jahreide meget godt for seg og fortjener respekt for det han sier. Det ene han og komiteen muligens rent taktisk kan kritiseres for, er at de la seg ut med mange av de sittende representantene. Særlig siden de utgjør mange av de 55 totalt på nominasjonsmøtet. Det andre er om de advarte Gretha Thuen om hvordan nominasjonsmøtet i FH pleier å gjennomføres. Kan ikke helt få meg til å tro at en så dyktig og erfaren politiker som Gretha Thuen ikke forstod spillet. Jeg ble oppriktig lei meg av å lese at nominasjonsmøtet ydmyket henne ved å sette henne på 35 plass. Er dette et parti verdig?
FB har selvsagt helt rett i at problemet er at motstandere av den omstridte Kuran, med meget få unntak (falt i ryggen i 2009? Eller offer for eget spill?) ikke klarer å mobilisere på nominasjonsmøtet. Hvorfor kan ikke FB bruke Jahreides meget reflekterte kommentar til en litt dypere samfunnspolitisk analyse av nominasjon som politisk prosess med FH som case? Vurder prosessens sterke og svake sider, se det inn mot hvordan partiorganisasjonen opererer. Er det lett å manipulere et nominasjonsmøte? Hvem stiller på møtet og hvordan er møteprosessen? Observer, sjekk spillet, gjør selvstendige vurderinger og avslør spill? Vei det mot nominasjonskomiteens relativt frie og selvstendig posisjon, selv om noen skulle ønske å diktere den. Gå fire – fem valg tilbake, sjekk hvor mange ganger nominasjonskomitéen i Høyre har ønsket noen andre enn Peter Kuran på 1. plass? Hvorfor er det slik? Kan det være slik at nominasjonskomitéene har god kontakt med grasrot? FB burde, som Jahreide påpeker, i det minste reflektere over hvorfor Fredrikstad Høyre ikke klarte å dra nytte av Høyrebølgen i 2011? Jeg og mange med meg gjør i alle fall det.
Slik jeg ser det er FH i utakt med den menige ikke møtende medlem. Ikke motsatt, som FB skriver. Det er for meg et problem at enkeltpersoner virker å være viktigere enn partiet. Michael Meyer foreslo «Mister Fredrikstad Høyre» til førsteplass. Det skal ikke finnes noen Mr. FH, det er partiet som kollektiv som betyr mest. For egen del blir det dessverre slik at jeg nå er definitivt ferdig med Fredrikstad Høyre. De vil ikke få min stemme ved neste valg. Sterkere kan jeg ikke få sagt det med min relativt svake stemme her nede fra grasrota.

Om berntkb

Samfunnsinteressert og opptatt av lederskap og å øve grupper til å jobbe som team. Utdanning fra Hærens Krigsskole (1979) og Master of Management fra NTNU (2015). Spesialisering i innovasjon og endringsledelse. Ivrig golfer. Major (R).
Dette innlegget ble publisert i Politikk, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s