Om Janne Kristiansen, PST og sensasjonslekkasje

Det er med økende undring at jeg følge med i saken om forrige PST sjefs avgang. Enda mer forundert blir jeg når jeg i dag leser i Aftenposten at Grete Faremo som Forsvarsminister besøkte kjerna i Pakistansk etterrettning. Det som likevel forundrer meg mest er at det fremstilles som en sensasjon at Norge har etterretningskontaker i ulike land. Hvor naiv går det an å bli? Særlig i Pakistan som direkte og indirekte påvirker betingelsene til våre militære enheter i Afghanistan. Skulle bare mangle. At dette er en mikro sensasjon er tydelig i forhold til Pakistanske myndigheter som nesten virker brydd når de må svare på saken.

Nei, si det heller som det er: Faremo har bare ventet på en anledning til å kvitte seg med Kristiansen. Hun har kanskje vært litt vel macho? Jeg lurer på om det hadde vært like sterke reaksjon om PST sjefen hadde vært en mann?

Om berntkb

Samfunnsinteressert og opptatt av lederskap og å øve grupper til å jobbe som team. Utdanning fra Hærens Krigsskole (1979) og Master of Management fra NTNU (2015). Spesialisering i innovasjon og endringsledelse. Ivrig golfer. Major (R).
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s